Istoric – Biserica “Deo Gloria”

   Totul a început cu visul unui grup de tineri din oraşul Timişoara, care s-au adunat la demisolul unei locaţii în care locuia Relu şi Simona Bahnaru. Dumnezeu i-a folosit pe cei doi pt a influenţa şi a motiva această masă de tineri care încă din 1986 aşteptau “noul” care trebuia să le aducă libertatea Scripturală a închinării.
   De atunci până în 1990 au fost multe activităţi care conturau tot mai mult genul de comunitate de credinţă ce dorea să se infiripe….
   Închinarea ca stil de viaţă, pasiune pentru Dumnezeu, o viaţă de rugăciune şi sfinţenie necatalogată de tradiţia existentă atunci, studiu în Cuvânt şi o predicare dinamică, precum şi o părtăşie în care frica de Domnul era împletită cu libertatea de a trăi o viaţă de creştin, au fost doar cateva din valorile fundamentale care urmau să intrevadă mai târziu acea comunitate creştină numită “Deo Gloria”.
   După 1992 fratele Relu şi sora Simona Bahnaru au slujit gradual în departamentele bisericii Agape: tineret, laudă şi închinare, conducerea bisericii, astfel încât în 2001 sora Simona devine liderul de închinare al bisericii Agape, iar în 2003, fratele Relu este ordinat ca pastor.  În această perioadă, visul plantării unei biserici în centrul oraşului a fost împăturit până în 2006, când, la iniţiativa bisericii Agape de a planta o nouă comunitate în centrul oraşului, pastorul Relu şi Simona Bahnaru realizează chemarea lui Dumnezeu de a porni cu un grup de oameni în întâmpinarea destinului…
   A fost 21 Mai, 2006, ziua inaugurală, o zi în care pe eşichierul spiritualităţii din Timişoara a apărut încă un nume: Biserica “Deo Gloria”.